Psoas spier massage*

De psoas spier is een spiergroep die voor verbinding zorgt tussen je boven- en onderlichaam. Deze spier loopt van de binnenkant van je bovenbenen door je bekken, langs je onderrug. Daar hecht de spier zich aan het diafragma. Deze wordt ook wel spier van de ziel genoemd, omdat de mate van spanning in de psoas en klachten in het gebied van de bekken en onderrug veel kunnen zeggen over hoe het met iemand gaat. 

Als er in je leven een moment is dat je om wat voor reden angst registreert (niet veilig voelt), kan dit zorgen voor een opgebouwde spanning in deze spier. Dat kan zich uiten in pijn in de liezen, onderrug en bekken. Maar omdat het psoas ook hecht aan het diafragma, kan het ook invloed hebben op de ademhaling. Maar dit werkt ook omgekeerd; hoog in de borst ademen en spanning in het diafragma kan ook spanning in de psoas spier geven. 

Als we vanuit de Oosterse visie hier naar kijken, zijn onderrug klachten verwant aan een disbalans in de waterenergie, nieren en blaasmeridiaan. Zij controleren de onderrug en het bekken. 

Een ontspannen psoas spier helpt je stevig geankerd te zijn in jezelf. 

*Deze behandeling kan worden ingezet tijdens een reguliere behandeling.